Esittely

Hei!

 

Olen kuvataiteilija Netta Tiitinen. Itseoppinut, ikuinen omatoimiopiskelija, täysipäiväinen yrittäjä ja 10-vuotiaan pojan osa-aikainen äiti. Leivän syrjässä ihan kivasti pysynyt, vähän matkan kolhima, ajan muotoilema, loputon pohtija ja lähes kaikesta kiinnostunut, elämän tutkimusmatkailija.

Sydämessäni on kuitenkin erityispaikka luonnolle ja ympäristöasioille, ihmisyydelle, inhimillisyydelle, ahkeruudelle, yhteisöllisyydelle, auttamiselle ja yhteisvastuulle.

Tieteenaloista taasen  yhteiskuntatieteet, sosiologia, filosofia ja psykologia ovat vieneet mennessään. Varovaisena tavoitteenani, olisi pikkuhiljaa, avoimen yliopiston opintopolun kautta, kurkottaa kohti valtiotieteellistä, yhteiskunnallisen muutoksen kandi- ja maisteriohjelmaa.

Poliittisesti olen sitoutumaton, silti jokseenkin enemmän oikealle kallellaan. En pidä ääriajattelusta enkä sen koommin myöskään arvosta ääriliikkeitä.

Ystäviä ja tuttavia on tarttunut vuosien saatossa monelta alalta ja yhteiskunnan äärilaidoilta. On ollut rikastuttavaa saada tutustua hyvinkin laaja-alaisesti suomalaisen yhteiskunnan kirjoon ja huomata, että jokaisessa meissä asuu pieni ihminen ja tarina.

TV:stä katson ajankohtaisohjelmia ja erilaisia dokumentteja. Hömppäsarjoista Wallander ja Solsidan ovat irroittaneet arjesta aina silloin tällöin. Tosin aika vähän tulee kieltämättä TV:tä katsottua. On ollut niin paljon muuta tekemistä…

Reilussa 37 vuodessa olen saanut ja kerinnyt kokea sangen monipuolisesti melkeimpä kaikkea mahdollista navettatöistä champanjaesittelyihin ja kalusteiden nikkaroimisesta messurakentamiseen. Lapsena juoksin pianotunneilta, kuvataidekouluun ja partioon, myöhemmin judotatamilta uimahyppytreeneihin ja ratsastustunneilta golfkentälle. Kokemusta myöhäisteini- ja varhaisaikuisvuosina on kertynyt mm. kehitysvammaisista, päivittäistavarakaupasta, askartelutarvikealalta, matkapuhelinmyymälän pyörityksestä ja myymäläsomistuksista. Myöhemmin tutuiksi ovat tulleet aikanaan ravintola-ala viinapromoineen, kodinelektroniikka blueray-soittimista blendereihin ja autonavigaattoreihin sekä lähes kaikki Suomen matkapuhelin- & kodinkonemyymälät, 200 000km maanteitä ja melkoisen monta hotellia. Vuoden 2007 syksyllä rupesi sitten kertymään kokemusta tuttipulloista, vaipoista ja alati pieneksi jääneistä lastenvaatteista. Siinä sivussa alkoikin sitten syntyä muutama taulu toisensa perään ja ala vaihtui lennossa myynnin ja markkinoinnin maailmasta taidemaailmaan.

Työn vastapainosta pitää huolen kiinnostus vauhdikkaisiin ja adrenaliinin täyteisiin outdoorlajeihin, joista päälimmäisinä ajatuksissa ovat tällä hetkellä leijalautailu, vapaalasku, retkeily, maastopyöräily, rullaluistelu ja ylipäätään monipuolinen luonnossa liikkuminen. Mukana kulkee lähes aina kamera, kasa mielenkiintoista luettavaa, utelias ja avoin mieli sekä remakka nauru. Ratsastus- ja golfvälineet ovat toistaiseksi jääneet vähemmälle käytölle. Mielen tasapainosta ja kehon notkeudesta pitää huolen jooga.

Nyt harrastuksiin voitanee lukea myös blogin kirjoittaminen. Tässä elämäntapayrittäjyydessä ja taiteilijaelämässä harrastuksen ja työn raja on melko häilyvä. Elämä on kokonaisuus ja moni motto on pitänyt junan raiteilla.

 

“Vähän kaikkea, ei mitään kunnolla”
Tai siis ehkä kunnolla, muttei hampaat irvessä.

“Jos ei olisi viimetinkaa, niin moni asia jäisi tekemättä”
= adhd ja aina myöhässä!

…mutta onneksi
“Vauhti korjaa virheet”

“Asioilla on tapana järjestyä kuten tähänkin asti”
Joko hyvin, huonosti tai hyvin huonosti, mutta kaikki järjestyy jollain tavalla kuitenkin.

“Se mitä et voi peittää, korosta!”
…esim. ‘heleä’ nauru ja huono huumori..

“Vie mennessäs, tuo tullessas, tee siel ollessas”
Loput ajasta voi käyttää asioiden analysointiin, ikuiseen oppimiseen ja suunnitteluun.

“Mitä ikinä teetkin, nauti siitä!”
Asenne ratkaisee!

“Evoluutiokehityksessä pärjäävät vain ne yksilöt, jotka sopeutuvat muutokseen.”
Ei lisättävää

“Koirat räksyttää ja karavaani kulkee…”
Senhän jo kaikki tietääkin. Tunteet ja geenit ne on koirillakin…