Out Of The Box, osa 4 – Terapia; apu kaikkeen!

“Elämän ei kuulu olla helppoa, ja kaikilla meillä on hei vaikeuksia! Jos olet masentunut, niin täytyy vain ottaa itseä niskasta kiinni – niin helppoa se on! Koita vaan ajatella positiivisesti! Apteekin masennuslääkehyllyltäkin löytyy lääke kaikkiin ongelmiin!” …Ja kun elämänkokemuksesi ja ymmärryksesi ei yllä järkevimpien neuvojen tasolle, niin erittäin hyvä yleispätevä käsienpesuaine on myös suositella kaverille, että pitäiskö sun mennä juttelemaan jonkun kanssa, hankkiutua hoitoon ja mennä terapiaan.

 

 

Oma lokero web
Oma lokero 25 x 40 cm, 2019

 

 

Jos olet yksinäinen, mene terapiaan – siellä saat ainakin jutella terapeutin kanssa.

Jos kaipaat apua ihmissuhteisiin – mene terapiaan, jossa ainakin tuo yksi maksullinen ihmissuhde saattaa toimia ja kuluttajansuojalakikin antaa sille edes jonkinlaisen turvan.

Jos esimerkiksi parisuhteessanne kinataan yhteisen ajan puutteesta, niin pariterapiassa ainakin voitte viettää 90 minuuttia yhteistä aikaa.

Jos tarvitset uuden auton, mene terapiaan – siellä huomaat, että vika on elämänasenteessasi ja päädyt ostamaan polkupyörän ja asennoitumaan, että 30 km työmatkat räntäsateessa ovatkin oikeastaan vain nautinto. Jos näin ei kuitenkaan ensimmäisen kuukauden jälkeen tunnu, mene uudestaan terapiaan.

Jos olet koditon, työtön ja varaton, mene terapiaan. Ja kuinka ollakaan, huomaat, että voisi asiat olla huonomminkin!

 

 

Päivä se on huomennakii! web - Out Of The Box
Päivi se on huomennakii! Koko 50 x 30 cm, akryyli kankaalle, 2019

 

 

Terapiaa on niin monenlaista, joista osa on ihan toimivaakin; onhan ihmismieli kovin monimutkainen ja lopulta jopa joskus joiltain osin helposti myös positiivisessa mielessä manipuloitavissakin.

Silti ystävien vertaistuki on todetusti monesti parasta terapiaa, kun voi istua suossa vierekkäin ja todeta yhdessä, että aina vois olla asiat paremminkin ja päivä se on huomennakii!

 

 

Absinttivideo
Päivä se on huomennakii! -maalaus on ystäväpiirimme itseironinen ja niin terapeuttisen mustanhuumorin sävytteinen slogan, johon on aina hyvä päättää nauraen itkunsekaisetkin terapiapuhelut. Se perustuu kaikessa karmeudessaan, tragikoomiseen Absintti-videoon; aina vois mennä huonomminkin ja päivä se on huomennakii!

 

Terapioista, lääkityksistä ja turhauttavista neuvoista viis! Paras pikalääkitys lähes kaikkiin tilanteisiin, on musta huumori ja itseironia! Ilman sitä, murheissakaan ei olisi mitään hauskaa.

 

Out Of The Box -Miks mä - 1

 

 

Kirjoitukset perustuvat näyttelyyn:

Netta Tiitinen – Out Of The Box

Galleria Contempo

 

Avoinna yleisölle 5. – 29.9.2019 

 

ke – pe klo 11 – 17

la – su  klo 12 – 16

ma – ti suljettu

 

Lönnrotinkatu 23, 00120 Helsinki

puh. 050 322 1421
info@galleriacontempo.fi

www.galleriacontempo.fi

 

Lisätietoja näyttelystä…

 

 

Lämpimästi tervetuloa!

%d bloggers like this: