Out Of The Box, osa 1 – matka mielen maailmaan

Liikkeelle työntävä voima - web
Liikkeelle työntävä voima, 90 x 160 cm, akryyli kankaalle, 2019 

 

Alun perin tämän näyttelyn idea oli laittaa aikuisia humoristisesti leikkimään lasten maailmaan, heijastaen niitä meidän kaikkien muka aikuisten ”lapsellisia” puolia, lähinnä huumorin kuvakieltä käyttäen.

Mutta sitten kaikki ei mennytkään ihan putkeen. Tuli elämäntilanne, jossa oli jälleen kaivettava esille, henkisen kirjahyllyn uumeniin hautautunut tutkielma omasta identiteetistä ja itselle tärkeistä asioista.

 

Eksplisiittiset arkistot web - Out Of The Box
Ekplisiittinen arkisto, 55 x 75 cm, akryyli kankaalle, 2019 

 

Oli kysyttävä itseltä, mitkä asiat ovat niitä syvimpiä intohimoja? Mitkä asiat ovat jo nuoresta pitäen kiinnostaneet? Niinpä sukelsin yhden intohimoni äärelle, länsimaisen filosofian, sosiologian, psykologian ja neuropsykologian kirjahyllyille. Tutkimaan ihmisyyttä ja mielen kiemuroita, uusia näkökulmia ja ymmärrystä laajentaen sekä erilaisten ihmisten kanssa empiirisiä ajatuksia vaihtaen, pyöritellen ja analysoiden.

 

Lukemisen ja opiskelun intoa - Out Of The Box - 1 web

 

Sen seurauksena näyttely lopulta suuntautui eräänlaisena omana toimintaterapiana, ihmismielen tutkimiseen. Lähinnä painottuen identiteetin koostumukseen, defensseihin ja psyykeen ymmärryksen lisäämiseen.

 

Oma lokero web
Oma lokero, 25 x 40 cm, akryyli kankaalle, 2019

 

Jokaisella maalauksella on hyvinkin laajoja ajatuksia, joista olen päättänyt näyttelyn edetessä, avata ajatuksiani yksityiskohtaisemmin, blogikirjoitusten muodossa. Toivoisin niistä olevan iloa ja ajatuksia avartavaa hyötyä myös muille, mitä erilaisimmissa elämäntilanteissa seilaaville ja ihmisyyden syvintä olemusta pohtiville, oman elämänsä nuuskamuikkusille ja pikkumyille.

 

 

Out Of The Box

5.-29.9.2019

Galleria Contempo

Lönnrotinkatu 23
00120 Helsinki
www.galleriacontempo.fi
Puh. +358 400 361 080

Avoinna yleisölle:

KE–PE 11–17, LA-SU 12–16

Muulloin sopimuksen mukaan

%d bloggers like this: